Възпитаник на Сорбоната, тя специализира западно-европейска живопис и архитектура в класът на Даниел Рабро. Паралелно с това работи с Катрин Бронд по проекти към Националният институт за история на изкуството и Националната Библиотека на Франция “Франсоа Митеран”. Преди да се завърне през 2010 участва в няколко кураторски проекта под ръководството на Вероника Ортега Ло Касио (Chef de Régie at Centre Pompidou)

В България тя има удоволствието да работи за кратко с Ружа Маринска и да участва за две години в организирането на изложби и събития в Галерията за модерно изкуство. От 2015 организира попъп изложби под логото на „+359 GALLERY”, от които „ Стаята на Йонко” показана в края на 2016 в галерия „Кредо Бонум”.

„Въпреки, че имам художествено образование и творчески опит, в кариерата ми осъзнах, че най-ценните ми творчески качества се проявяват само в взаимодействие с други креативни хора. Общуването с авторите и моите насоки са помогнали на много от тях да намерят пряк израз на личното им вдъхновение. Този процес винаги е вълнуващ и изненадващ. Това, което обичам най-много, е да бъда в пряка връзка с авторските проекти, да виждам всеки етап. Когато става въпрос за набиране на нови таланти разчитам изцяло на моята интуиция и опит.”