Non Readymade (Dot)

Project Info

Non Readymade (Dot)

През 1973 г., в своя коментар на известните readymades на Марсел Дюшан, музикантът Джон Кейдж подчертава тяхната оригиналност и принос към историята на съвременното изкуството.
По-късно, в изложбата Dada му прави впечатление, че произведенията на Дюшан, макар и неприемливи като изкуство, остават безпогрешно разпознаваеми.

Readymades предефинират връзкатa между изкуство и реалност чрез разработване на социални и критически конвенции, които информират за обективността на тези термини. 

Readymades превръщат нашия опит в изкуство, като ни карат да се замислим, дали  собствената ни обичайна реалност не е продължение на предизвикателството на Дюшан към автономността на изкуството.

Проектът Non readymade dot e породен от парадокса, който преосмисля понятието за художествено-приложнo творчество, едновременно като материален и концептуален начин на създаване. 

Моделите на Люба слагат "точка" на readymade като предефинират статуса на обекта в серия. Макар и в серия, всеки обект запазва своята уникалност и не би могъл да бъде произведен серийно. 

Куратор Цветелина Анастасова

Фотография и видео Косара Стефанова

Графичен дизайн Аделина Бонева

Exhibition


15, June-26, June, 2021

DOZA Gallery

Artists


Luba Atanasova

Tags


Installation

Sculpture

Works


Non Readymade (Dot) Exhibition View

#5 NRM#10 NRM#9 NRM#4 NRM#8 NRM#7 NRM#3 NRM#6 NRM#2 NRM#1 NRM#14 NRM#13 NRM#16 NRM#15 NRM#12 NRM#16 NRM
See all photos