GARBAGE

Project Info

GARBAGE
Серията разглежда емоционалната стойност на боклука, който произвеждаме. Привидно баналната консумация очертава образа на едно безразсъдно и мрачно разточителство, към което човекът е обвързан безвъзвратно. Инвестицията, която той влага в събирането на различни вещи, се изплаща с тяхното одухотворяване. Тези вещи/продукти могат да бъдат разгледани като такива, които носят силен емоционален заряд, и други, които ни съпътстват ежедневно без никаква сантиментална обвързаност.
Творбте на Гергана разглеждат следите, които оставя нашето съществуване, и бързината, с която ние приемаме и изхвърляме различни „неща“. Следи, които не са стъпки в снега, а са празни опаковки, остатъци, счупени вещи и изоставени вехтории.
Друг аспект в работата на Гергана е нерационалното измерение на онези предмети или продукти, които са част от ежедневието ни и които, един път превърнали се в болкук, са изгубили първоначалното си добро намерение. Те присъстват като подреден за действие декор, който чака да бъде раздробен на символи. Експлоатацията им е непрестанна и този кръговрат на консумация е напълно обвързан с живота, който без тях е невъзмовен.
Куратор: Цветелина Анастасова

Exhibition


10-25, September, 2020

DOZA Gallery

Artists


Gergana Tabakova

Publications


Nikolay Maistorov

 

Tags


Painting

 

Works