GARBAGE

Project Info

GARBAGE
Серията разглежда емоционалната стойност на боклука, който произвеждаме. Привидно баналната консумация очертава образа на едно безразсъдно и мрачно разточителство, към което човекът е обвързан безвъзвратно. Инвестицията, която той влага в събирането на различни вещи, се изплаща с тяхното одухотворяване. Тези вещи/продукти могат да бъдат разгледани като такива, които носят силен емоционален заряд, и други, които ни съпътстват ежедневно без никаква сантиментална обвързаност.
Творбте на Гергана разглеждат следите, които оставя нашето съществуване, и бързината, с която ние приемаме и изхвърляме различни „неща“. Следи, които не са стъпки в снега, а са празни опаковки, остатъци, счупени вещи и изоставени вехтории.
Друг аспект в работата на Гергана е нерационалното измерение на онези предмети или продукти, които са част от ежедневието ни и които, един път превърнали се в болкук, са изгубили първоначалното си добро намерение. Те присъстват като подреден за действие декор, който чака да бъде раздробен на символи. Експлоатацията им е непрестанна и този кръговрат на консумация е напълно обвързан с живота, който без тях е невъзмовен.
Куратор: Цветелина Анастасова

Exhibition


10-25, September, 2020

DOZA Gallery

Artists


Gergana Tabakova

Publications


Nikolay Maistorov

 

Tags


Painting

 

Works


GARBAGE Exhibition View

Garbage picGarbage picGarbage picGarbage picGarbage picGarbage picGarbage picGarbage picGarbage picGarbage picGarbage picGarbage picGarbage pic
See all photos